Настоящият сезон в ATP Тура приключи с края на ATP

...
 Настоящият сезон в ATP Тура приключи с края на ATP
Коментари Харесай

Diriyah Cup: Кирьос, Циципас, Медведев и още 2-ма шампиони от Шлема в борба за милион долара

 Настоящият сезон в ATP Тура завърши с края на ATP финалите в Торино, където Новак Джокович се трансформира в непобеден първенец и завоюва шестия си трофей от конкуренцията, което му разреши да завоюва историческия за тениса чек от над 4 милиона и 700 хиляди $.

Възможността на топ играчите да проработят съществени суми с ракета в ръка обаче надалеч не е отминала, тъй като Саудитска Арабия реши да провежда демонсттративната надпревара Diriyah Tennis Cup, в която 12 първокласни тенисисти ще си оспорват огромната премия на стойност от 1 милион $.

Списъкът с участници пък е повече от впечатляващ, защото включва състезатели от ранга на Ник Кирьос, Даниил Медведев, Стефанос Циципас, както и още двама първенци от Шлема, а точно Стан Вавринка и Доминик Тийм.

Именно на този шампионат ще забележим и формалното завръщане в игра на Александър Зверев, който за последно излезе на корта преди 6 месеца за полуфиналния си мач на Ролан Гарос и скъса връзките на своите глезени.

Всъщност швейцарският младеж Доминик Щрикер е единственият състезател отвън топ 25 на света, който ще бъде измежду участниците в надпреварата, но младокът несъмнено потвърди своите качества, достигайки до полуфиналите на Next Gen ATP Finals.

Самото събитие ще се организира сред 8 и 10 декември, като първите четирима сложени ще се класират непосредствено за етапа на четвъртфиналите, а останалите тенисисти ще си оспорват правото да се изправят против тях. Всички тези мачове ще бъдат изиграни в откриващия ден на шампионата, а полуфиналите и финала ще бъдат надлежно в петък и събота.

Интересното е, че първите осем отпаднали играчи ще образуват утешителна скица на двойки, чиито първенци ще си разделят 500 хиляди $.

Players’ field of the Diriyah Tennis Cup, Saudi Arabia, from Dec 8-10

Stan Wawrinka
Dominic Thiem
Nick Kyrgios
Hubert Hurkacz
Matteo Berrettini
Taylor Fritz
Daniil Medvedev
Alexander Zverev
Andrey Rublev
Cameron Norrie
Stefanos Tsitsipas
Dominic Stricker
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР